Top NIEUWS

Bruine labrador

Bruine labrador

Waar denkt u aan bij een labrador? Aan een zwarte of blonde middelgrote hond? Wat denkt u over de hond? Lief en vriendelijk, of baldadig en ondeugend? Lees dan dit artikel goed. Veel labradors zijn volledig zwart en een aantal is geel/blond, maar ook chocolade- of leverbruin is een optie. De vacht van de labrador is kort en dik en de hond zelf middelgroot. Dit maakt de hond voor vele mensen aantrekkelijk en ook gebruiksvriendelijk. Niet te groot, niet te klein, precies goed, dat is de labrador! Doordat de vacht kort en dik is het eenvoudig de hond schoon te houden. Bovendien gaat de labrador graag uit zwemmen, maar gelukkig is ie dan ook weer gemakkelijk af te drogen en de vacht in orde te brengen met een kam en/of borstel. Bij de aanschaf van twee honden is zwart en blond uiteraard een leuke afwisseling. Maar zwart en bruin, of juist blond en bruin gaan ook prima samen. Wilt u drie labradors? Alle drie een andere kleur is geweldig, zo heeft u al het goede van de labrador in huis. Bent u een fokker? Denk dan eens aan een combinatie met deze kleur, variatie is ten slotte belangrijk.

Bruine labrador

Indien de labrador goed en duidelijk is opgevoed, vertoont deze behalve een vriendelijk karakter ook gehoorzaamheid. Labrador is een vaak gewilde gezinshond, maar tevens ook voor professioneel gebruik. Vele blinden maken gebruik van de labrador als geleidehond. De politie en de douane maken gebruik van de labrador als drugshond, juist omdat het reukzintuig van de labrador buitengewoon goed is.

De oorspronkelijk missie van de labrador is de jacht, vandaar ook de alertheid en de behulpzaamheid van dit speciale ras.

Karakterverschillen kunnen er zijn bij de labradors onderling. Toch is het niet altijd duidelijk of dit met de kleur te maken heeft. De bruine kleur kan het jachtinstinct echter wel nog benadrukken, er zijn zelfs theorieën dat dit instinct bij de bruine labrador sterker is dan bij de rest. De hond is ook niet gauw bang, integendeel, zelfs dapper en onafhankelijk. Dit kan inderdaad worden teruggevoerd op de labrador als jachthond.

Elke labrador is mooi, juist vanwege de vacht, de omvang, het echte hondenkoppie. Maar juist de bruine hond is bijzonder mooi, zwart kan afschrikken, blond wordt vlug vuil maar bruin is er precies tussen in. Zorg door de juiste voeding, beweging en ook de rust voor een mooie glans in de vacht.

Er zijn zeker hondenshows voor labradors en juist voor de bruine hond is er genoeg plaats!

De labrador is al uniek, maar met een bruine vacht helemaal. Een echte hond om mee te pronken, maar ook om van te genieten. Van de toewijding en trouw, de behulpzaamheid en de gehoorzaamheid.

Alle informatie die u nodig heeft voor de aanschaf, de opvoeding en de verzorging van de bruine labrador kunt u bij ons vinden. Indien u geïnteresseerd bent in gratis tips, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Ga voor de bruine labrador!