Top NIEUWS

Labrador kopen

Labrador kopen.

De labrador is een lieve hond van een veelzijdig ras. Labradors kunnen prima als gezinshond worden aangeschaft. Ook is deze hond populair om ingezet te worden als hulphond, geleidehond, of wordt deze gebruikt als speurhond vanwege de bijzonder scherpe neus.

De labrador is van oorsprong als jachthond ingezet, uiteraard vanwege al deze eigenschappen. De labrador is onafhankelijk en dapper,

De labrador is trouw, gehoorzaam als deze op de juiste wijze wordt opgevoed. De labrador is ook een praktische hond, middelgroot en met een vacht die gemakkelijk schoon te houden is. Gaat de hond zwemmen? Dat is geen enkel probleem, de vacht kan eenvoudig worden afgedroogd.

Als de labrador als pup wordt aangeschaft, is het van uitermate groot belang dat de pup voldoende kans krijgt om te slapen en te rusten.

Zelfs als de pup groeit en flink actief wordt heeft deze rust nodig op z’n tijd.

Een bench is dan een heel handig idee. De hond kan dan op een veilige manier rusten en een beetje beschermd worden tegen zichzelf. Voldoende uitdaging is altijd belangrijk voor de labrador. Voldoende uit wandelen, een spelletje, trainen en aandacht, zo wordt de labrador zoals deze bedoeld is. Uitlaten is geen taak van de kinderen, maar van (een van de) ouders, omdat de hond begrip en duidelijkheid nodig heeft.

Bij de labrador duurt het wat langer voordat deze volgroeid en volwassen is, maar dan heeft u ook een heel lieve, betrouwbare en slimme hond. De labrador is gevoelig voor een heup- of elleboog blessure. Daarom is voeding, training en absoluut niet teveel overbelasting van groot belang. Zorg er daarom voor dat u voldoende met de hond uitgaat, zonder het teveel te belasten, zoals de trap op en af, zwaar zand als ondergrond, in en uit de auto etc. Met de juiste voeding, behandeling etc. kan de labrador zich goed ontwikkelen en veilig opgroeien.

Labrador kopen.

Waar u zich tevens goed over moet laten informeren van tevoren niet alleen over de voeding, behandeling en de opvoeding, maar ook over de mogelijke erfelijke kwalen die een eventuele belasting kunnen betekenen.

De labrador is tevens een hond die gevoelig is voor overgewicht. Onder- en overgewicht is beiden niet aan te bevelen, win daarom informatie vooraf!

Daarom is het ook aan te bevelen om uw pup of volwassen labrador te verzekeren tegen dierenarts kosten. Die kunnen aardig oplopen, met een verzekering zijn zowel u als uw hond verzekerd voor de juiste behandeling.

Er zijn natuurlijk diverse wijzen waarop u de hond kunt aanschaffen. Namelijk als pup, regelrecht bij de fokker. Of u kunt een hond nemen die ergens anders geplaatst moet worden. Dit kan vanwege de meest uiteenlopende redenen. Een afgekeurde geleidehond, een eigenaar die gaat emigreren of overlijdt, een gezinsuitbreiding waardoor er geen plaats meer is voor de hond. Het leven verloopt door fasen en er kan van alles veranderen, leuk of niet.

Als u op de hoogte wilt blijven met de meest actuele tips, schrijf u dan in voor onze gratis nieuwsbrief.