Top NIEUWS

Labrador pups

Labrador pups

Elke hond is anders, dat geldt uiteraard ook voor de labrador. Een labrador is veelzijdig, omdat deze nogal slim is en gehoorzaam. Daarom wordt de labrador opgeleid tot blindegeleidehond en wordt tevens als drugshond ingezet.

Labradors zijn net als alle andere puppy’s lief en klein. De pup is in het begin net een baby, die veel slaap en rust nodig heeft. Labradors zijn er in diverse kleuren, zoals zwart, chocoladebruin of (geel)blond met een korte en dikke vacht. De labrador kan zich ontwikkelen tot een slim, trouw en gehoorzaam huisdier.

Labrador pups

Toch moet er uiteraard wel wat gebeuren voor zover is.

De labrador bestemd als huisdier, of als professionele hulphond in welk opzicht dan ook, is als puppy heel actief en ook nog opstandig en eigenwijs. Behalve veel beweging en uitdaging is een duidelijke opvoeding zeker van belang. Zeker als u gehoorzaamheid belangrijk vindt, is een duidelijke opvoeding onontbeerlijk. Indien labrador puppies slechts tijdelijk onder uw hoede zijn voor eens peciale bestemming, zoals blindegeleidehond, ontvangt u de instructies uiteraard automatisch.

Daarna wordt het wel druk, maar teven heel erg leuk. Het is van groot belang dat een volwassene uit het gezin het dier regelmatig uitlaat, met kinderen is het risico te groot. Vaste tijden zijn aan te bevelen. Jonge pups zijn net als kinderen: rust, reinheid en regelmaat is belangrijk en net als in elke opvoeding is duidelijkheid en begrenzing aan de orde van de dag. Daarom is een bench eveneens onontbeerlijk. Dit is niet zielig, integendeel, zo komen de puppy’s aan hun rust toe en voelen ze zich beschermd. Uitlaten en beweging is uiteraard belangrijk, maar het mag absoluut niet teveel worden. Zorg er daarom voor het het dier niet op een gladde, ongelijke of zware ondergrond speelt, zoals zwaar zand. Alles met mate, ook de voeding!

Dit brengt ons op het volgende onderdeel, het groeien en de voeding die daarvoor nodig is bij de labrador puppy.

De labrador puppy’s groeien tot ze ongeveer een jaar oud zijn. Een labrador wordt ongeveer 56 cm hoog en weegt gemiddeld ongeveer 30 kilo. Vanwege het groeien is het eerste jaar zo belangrijk, het skelet moet zich op de juiste wijze ontwikkelen zodat de labrador het maximale uit het leven kan halen.

Het behoeft geen verdere uitleg dat de voeding voor de pup uitermate uitgebalanceerd moet zijn.

Voldoende om te groeien, om te ontwikkelen en voldoende energie te hebben, maar niet te weinig en zeker niet teveel. Overgewicht kan veel schade aanrichten en kan maken dat de hond niet maximaal kan bewegen. Laat u daarom vooraf goed voorlichten over de diverse soorten voeding, de prijzen, de hoeveelheid en wat dies meer zij. Indien u kiest voor kwaliteitsvoeding betaalt u weliswaar wat meer, maar de hond heeft daar niet zoveel van nodig, hetgeen weer besparend werkt.

 

Na het intensieve eerste jaar kunt u genieten van een trouwe en gehoorzame, gezonde en blije labrador.

Voor tips, schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief!