Top NIEUWS

Labrador vereniging

Labrador vereniging

De labrador is een unieke hond, van oorsprong is deze een jachthond. Labradors zijn over het algemeen lief en vriendelijk, gehoorzaam, trouw en betrouwbaar, met een dikke korte vacht in het zwart, blond of chocoladebruin. Ze worden middelgroot en daarom zijn ze perfect voor iedereen die niet een (te) kleine of (te) grote hond wil. Niet voor niets wordt juist dit type hond ingezet als een geleidehond voor blinden en als drugshond, maar deze is tevens geschikt als gezinshond.  Iedereen die een fokker is of eigenaar, of slechts een liefhebber is van harte welkom bij onze vereniging. Of wellicht bent u op zoek naar een labrador puppy of een volwassen hond die om elke reden dan ook hergeplaatst moet worden.

Het is belangrijk, als u voornemens bent om een labrador aan te schaffen, om goed alle informatie ter harte te nemen. Wij adviseren u graag!

Bij ons vindt u alle informatie die nodig is bij de aanschaf of het bezit van een labrador. Als u inderdaad een vriendelijke en gehoorzame hond wil creëren is de opvoeding van groot belang, net als de voeding. De puppy groeit ongeveer 12 maanden en het is van groot belang de ontwikkeling van het skelet voorspoedig verloopt, anders kan het leven erg moeilijk worden voor de labrador. Tevens is van belang dat het dier niet teveel en niet te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Overgewicht vormt uiteraard een grote belemmering en ondervoeding leidt niet tot een goede ontwikkeling.

Labrador vereniging

De labrador is een rashond, maar dientengevolge is er helaas wel sprake van erfelijke ziektes.

Er zijn precies vierenvijftig aandoeningen bij dit ras geconstateerd is die erfelijk zijn. Enkelen van deze zijn de heup- en elleboogdysplasie, dit kan zelfs al als de hond nog jong is. Via onze vereniging kunt u daarover alle informatie bij ons verkrijgen.

Onze vereniging is beschikbaar voor informatie vooraf, advies voor elke labrador maar ook voor fokkers. Wij willen behulpzaam zijn bij het samenbrengen van de fokker en de toekomstige bezitter. De fokkers zijn aan allerlei regels gebonden en tevens verplicht om de nodige informatie over de specifieke pup te verstrekken.

Als honden om welke reden dan ook naar een andere plek moeten, dan zijn wij tevens bereid hierbij te assisteren. Een blindegeleidehond die wordt afgekeurd, een gezin waar geen plaats meer is voor de labrador, een overleden eigenaar en noem maar op, er kunnen velerlei redenen zijn.

Vooral bij jonge labradors is beweging onontbeerlijk, zeker omdat de hond actief is. Anderzijds moet deze wel beschermd worden tegen zichzelf, niet te veel en te wild. Daarom is een bench geen slechte optie, zodat de hond even bij kan komen nu en dan, en zijn baasje ook.

Onze vereniging heeft een hart voor de labrador. Het is niet alleen een lieve maar ook een mooie hond, daarom worden er ook tentoonstellingen georganiseerd, echt een aanrader voor alle liefhebbers.

Er zijn dus vele goede redenen om lid te worden van de labrador vereniging. Voor uw hond, u als fokker, of als bezitter en zelfs als belangstellende.

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang hierdoor gratis tips!