Top NIEUWS

Huis of kennel

Huis of kennel

Als je voor de Labrador pup gaat, gad an ook voor de beste keus. Dit is uiteraard niet altijd de voordeligste maar wel het beste. Een pup bij de fokker thuis of een van de fokker in de kennel, het kan allebei en hebben beide voor- en nadelen. Daarom zetten we dit eens op een rijtje.

De fokker die de pups thuis geboren laat worden, heeft voordelen. De pup kan meestal niet gescheiden worden van de rest van het nest en zo kan deze sociaal en gezellig opgroeien. De labrador pup leert al snel te wennen aan de geluiden van alledag, de televisie, radio, deurbel, telefoon, kraan en aan alle andere geluiden.

Aan de andere kant, de labrador pup in de kennel kan opgroeien met de andere pups uit het nest en die uit andere nesten. Indien er wel voldoende mensen in de kennel aanwezig zijn, wordt het socialiseren wel gemakkelijker.

Wel zijn er altijd zaken waar de eventuele koper goed op moet letten.

Als de pup, of het nu in de kennel of in een huis is geboren maar geisoleerd is in de eerste weken van het leven, moet u niet tot aanschaf overgaan. Daarbij komt nog dat elke fokker u alles wat u wilt hebben kan tonen.

In de kennel zal de pup in alle rust en ruimte met de andere pups stoeien, er zijn minder regels dan in het huis, omdat de kennel speciaal op honden is ingericht. Aan de ene kant betekent dit veel vrijheid voor de pup, maar anderzijds leert deze niet op jonge leeftijd om zich aan regels te houden en te wennen aan een leefomgeving. In de kennel leert de pup hopelijk van de moeder om zindelijk te zijn, maar dit is minder noodzakelijk dan in een huis. Daar moeten de pups werkelijk zindelijk zijn, omdat de inrichting op mensen is, niet op dieren.

Daarom, overweeg vooraf zorgvuldig wat de voor en nadelen zijn als het gaat om het vinden van een fokker van labradors. Ontdek de omstandigheden waarin de pup ter wereld is gekomen en de eerste zes weken van zijn leven heeft doorgebracht. Let op de vacht en het gedrag van de pup.

Als dit allemaal in orde lijkt, dan kunt u overgaan tot aanschaf en veel plezier hebben van dit unieke hondenras.