Top NIEUWS

Labrador alleenstaande

Labrador alleenstaande

Juist alleenstaanden hebben de behoefte aan een levend gezelschap. Iets of iemand om voor te zorgen. Een huisdier zorgt voor gezelligheid, de nodige humor in het dagelijks leven, doet een beroep op de eigenaar en geeft ook structuur. Dit geldt zeker voor een hond. Een hond is aanhankelijk, moet op gezette tijden worden uitgelaten en zorgt voor een ontspannen film.

De labrador is een hondenras dat in alle opzichten aan deze eisen voldoet. Deze hond is uitermate goed opvoedbaar, slim en intelligent, sportief en actief. Daarom zijn er veel voordelen om juist de labrador in huis te halen. Een hond die altijd goed zal luisteren, zindelijk is en dol op wandelingen in de natuur. Zwemmen en spelen staan ook op het verlanglijstje van de labrador. Zo blijft de eigenaar ook in beweging!

Op zondagmiddag een flinke boswandeling, daar heeft de labrador belangstelling voor.

De hond is moedig en onafhankelijk en zal ook een duik in de nabije plas niet weerstaan. Juist omdat de hond gehoorzaam is kan deze overal mee naartoe worden genomen.

Indien u alleenstaand bent en op zoek bent naar een hond, is de labrador dus een goed en trouw gezelschap. Zelfs al heeft u geen tuin, de labrador kan in een appartement prima vertoeven, zolang u maar voldoende uitgaat met de hond. Maar er zijn ook zaken die u vooraf moet overwegen.

De labrador is een gezelschapshond die voor niemand gevaarlijk is, ook niet voor kinderen, maar kan hierdoor niet vaak en lang alleen gelaten worden. Dus als u overdag en in het weekend vaak van huis bent, is het beter om niet voor de labrador te kiezen. Indien u wel weg bent door de week, maar niet heel lange werkdagen heeft, dan kan het eventueel wel. Het is wel aan te bevelen dat de hond door een goede buur of bekende toch nog een keer wordt uitgelaten.

Zeker voor de thuiswerker is de labrador prima geschikt. De wandelingen zorgen voor de nodige afwisseling en de frisse lucht in het bestaan van de labrador en de eigenaar zelf.

Op vakantie? Zorg dat de labrador een goed logeeradres heeft. Dit is altijd aan te bevelen bij onverwachte situaties. Een familielid, buur of kennis die een hart heeft voor honden en tevens de gelegenheid om deze een plek in de woning te geven.

Nog iets anders, juist omdat de labrador veel beweging nodig heeft, is een actieve baas belangrijk. De labrador kan wel 14 jaar oud worden, bent u dan nog in staat om de hond voldoende uitdaging te geven? U kunt wel regelen dat iemand anders uitlaat en bovendien een soort testament te maken over wat er met de kostbare labrador moet gebeuren als u iets overkomt.

Maar hopelijk kunt u vele jaren zorgeloos genieten van de labrador en omgekeerd.