Top NIEUWS

Labrador bench

Labrador bench

Wat roept een bench bij u op? Afkeer, angst of andere negatieve zaken? Indien u zich in deze materie verdiept, komt u vast en zeker tot de conclusie

Wie in het bezit is van een Labrador of voornemens is om het te worden, moet ook overwegen om een bench aan te schaffen. Zeker voor de labrador pup is het van het grootste belang, zodat deze even op adem kan komen. De pup is net als een kind, enthousiast en vol levenslust. Omdat de labrador en zeker de pup fysiek ook kwetsbaar is, moet deze af en toe tegen zichzelf beschermd worden.

Indien u wenst om de labrador mee te nemen in de auto, is een bench een uitkomst, veilig vervoer, zowel voor de labrador als voor de eigenaar. Er zijn diverse modellen beschikbaar die tevens geschikt zijn voor de auto. Een bench is niet zielig of een uitdrukking van dierenmishandeling, integendeel. De bench kan een belangrijk rustpunt zijn, een gevoel van veiligheid geven, zeker als deze niet te groot of te klein is voor uw labrador.

Er zijn diverse soorten en maten benches. Is deze voor de woonkamer bestemd, zorg dat de hond kan strekken en liggen, ook draaien. Bovendien moet deze bench niet

Wilt u een bench voor uw (toekomstige) labrador pup, bedenk dan dat deze ook geschikt moet zijn als de hond volwassen is. De bench kan tijdelijk voor de pup met natuurlijke materialen (een kartonnen doos, kussens etc.) kleiner worden gemaakt.

Een bench voor op reis, zoals met de auto, moet uiteraard niet alleen voor de labrador zelf zijn, maar ook in de laadruimte van de auto passen, zodat het veilig is voor de hond en de auto. Daarom zijn er vele divese maten verkrijgbaar.

De gebruikelijke benches hebben geen bodem, u kunt zelf kiezen voor een (zelfgemaakt) kussen, oude handdoek, picknickkleed, plaid etc. Deze zijn ook te koop in de meeste dierenwinkels en andere zaken waar benches worden gekocht.

Voor nog meer flexibiliteit kunt u ook kiezen voor de reisbench.

Het grote voordeel is dat deze opvouwbaar zijn en tevens verkrijgbaar in alle soorten en maten. Bovendien zit er een bodem in, wat het nog eenvoudiger maakt. Er zijn ook reisbenches die niet opvouwbaar, maar inklapbaar zijn. Voor een dagje uit, een vakantie of een andere reis, de bench doet dienst als hulpmiddel en voor de momenten dat deze niet van pas komt, wordt deze

De aanschaf prijs kan varieren van minimaal €50,- tot zeker wel €500,-. Er zijn ook tweedehands exemplaren te koop, bijvoorbeeld via labrador verenigingen. Bedenk daarom welke bench u voor welke labrador en welke omstandigheden nodig heeft. Een veilige en vertrouwde plek waar hond en eigenaar veel plezier van zullen hebben!