Top NIEUWS

Labrador en kinderen

Labrador en kinderen.

Wellicht wilt u een hond of een huisdier in het algemeen, of willen (alleen) uw kinderen het. Zeer als u nog heel kleine kinderen heeft of dat ze zelfs nog moeten komen. Uiteraard is een (te) grote en zeker een agressieve hond niet aan de orde. Er zijn gruwelijke ongelukken gebeurd of gebeuren ze nog als de ouders voor een ongeschikte hond kiezen of de buurman er een heeft. Ook met andere zaken moet rekening worden gehouden. Als een hond blaft kan de baby of peuter ervan schrikken en gaat er een schok door het kleine lijfje. De hond kan ook gevoelens hebben van jaloezie op het kind, hetgeen uiteraard niet bevorderlijk werkt.

Als er een ras geschikt is voor kinderen om mee om te gaan een vooral als vrolijke metgezel, dan is het de labrador. Indien de labrador als pup in het nest al leert om te gaan met de andere pups en ook met mensen en kinderen, dan komt al het sociale van dit ras naar boven.

De labrador is een hond met een vriendelijk, behulpzaam en sociaal karakter. De hond blaft zelden, dus dit maakt het al aantrekkelijk, er is geen spoor van agressie en dus geen risico voor gevaar, is gehoorzaam en is dol op kinderen, ook vanwege hun levendigheid.

Bovendien is er vanwege de gladde en vuilafstotende waterdichte vacht niet veel kans op allergieen, hetgeen uiteraard een groot voordeel is.

Voor de kinderen is een hond niet alleen gezellig en vertrouwd, het is ook leerzaam.

De labrador kan de kinderen opvrolijken als hij ze opwacht na schooltijd, de kinderen leren hoe ze een hond moeten benaderen en kunnen samen met de hond spelen in het park. Net als kinderen is de labrador dol op spelen en wil deze zich graag met speeltjes en spelletjes vermaken.

Wat nog niet kan als de labrador een pup is, is het zelfstandig uitlaten door de kinderen. Voor de hond is er dan niet voldoene duidelijkheid als het gaat om tempo, aan de lijn lopen en terugkomen als de hond losloopt. Wel kan een kind lekker meegaan en ontdekken wat de bedoeling is. Als hond en kind groter zijn, dan kunnen ze wel met elkaar op stap. Een uitstekende manier om niet alleen de hond maar ook de kinderen voldoende te laten bewegen en om te leren verantwoodelijkheid te nemen.

Waar de eigenaar wel over moet denken is de levensverwachting van de hond, die ligt boven de tien jaar. De mogelijkheid bestaat dat de belangstelling van de kinderen in die tijd afneemt, want ze groeien hard in alle opzichten. Indien de ouders bereid zijn om altijd de zorg van de hond op zich te nemen hoeft het geen enkel probleem te zijn.

Labradors zijn dus een aanrader voor kinderen!