Top NIEUWS

Labrador gezelschapshond

Labrador gezelschapshond

Zelden is een hondenras zo veelzijdig als de Labrador. Levenslustig, een lief en intelligent karakter, sociaal en bereid om de baas te gehoorzamen. De labrador wordt voor veel doeleinden gebruikt, van speur- tot geleidehond, van hulp- tot gezelschapshond. Juist deze hond is een betrouwbare kameraad, voor volwassenen en voor kinderen!

Daarom is de labrador inderdaad geschikt voor zowel het (jonge) gezin als alleenstaanden en stellen zonder kinderen. Indien uw kinderen al tijden zeuren om een hond, denk dan eens aan de labrador. Of bent u alleen of met z’n tweeen en wilt u graag een huisdier, dan is de labrador een goede keuze.

De bijzonderheden van dit speciale hondenras zijn bijna teveel om op te noemen.

Als de pup bij de juiste fokker in de juiste omstandigheden zich mag ontwikkelen, met de andere pups van het nest en de gezinsleden, wordt de labrador een heel sociale hond. De labrador is vrijwel altijd vrolijk, dit maakt de hond altijd tot een uitstekend gezelschap. Bovendien wil de labrador graag gehoorzamen aan zijn baas en bij een duidelijke opvoeding is deze hond heel gedwee. Agressie komt niet voor onder deze honden, mede hierdoor is waakzaamheid niet te verwachten. Desondanks kunt u toch een bordje op de deur plakken met ‘pas op voor de hond’.

Belangrijk: koop de labrador bij de echte officiele fokker, in bezit van de stamboom. Informeer naar en bekijk de omstandigheden, gezondheidssituatie en de inentingen van de pup. De pup is als het goed is voor het eerst ingeent, namelijk met 6 of 7 weken, de volgende inenting is bij 12 weken en als de pup 6 en 12 maanden is.

Een ander belangrijk punt, de hond is dol op kinderen en deze combinatie werkt uitstekend. Maar in het eerste jaar mogen de kinderen de hond nog niet zelfstandig uitlaten. De ouder(s) van het gezin weten hoe de hond moet worden opgevoed en zorgen ervoor dat deze niet te weinig of teveel loopt en braaf meegaat zonder aan de lijn te trekken.

Vanwege de vacht, de grootte etc. is de labrador ook een heel mooie en tegelijkertijd een praktische hond. De hond is middelgroot en neemt daarom veel minder ruimte in dan de grotere soorten. De vacht hoeft slechts een keer per week geborsteld te worden, dus is de hond eenvoudig in onderhoud.

Wat het bezit van de labrador nog eens extra leuk kan maken is het volgen van een hondencursus. De labrador kan prima leren om naar commando’s te luisteren en heeft plezier in uitdagingen. Bovendien is het goed voor de band tussen de hond en de baas.

Benieuwd geworden? Ontdek wanneer er bij u in de buurt een nest puppies wordt geboren!