Labrador kopen fokker

Labrador kopen fokker

Een hond aanschaffen? Ga niet over een nacht ijs. De Labrador is een goede keuze omdat deze hond betrouwbaar is, gehoorzaam, sociaal en lief voor kinderen. Maar als u iets doet, doe het dan goed, ga voor de raszuivere Labardor bij de echte fokker.

Geen kat in de zak, let daarom goed op! Er zijn talloze bonafide Labrador fokkers actief. Daarom hebben wij de juiste informatie om de echte Labrador pup bij de echte en juiste fokkers te halen. Erkende labrador fokkers, die zijn degene waar u terecht kunt. Niet alleen erkend in het algemeen, ook voor de kleur hond is het belangrijk. De fokkers zijn erkend voor een zwarte, een bruine of blonde labrador, eventueel een andere kleur. Soms zelfs twee kleuren tegelijk, dit is ook een mogelijkheid.

Hoewel de hond slechts een pup is uiteraard bij de aanschaf, is de dekking, de voeding van de moeder en de verzorging van het nestje cruciaal. Indien u het niet vertrouwt of bedenkingen heeft, ga niet over tot aanschaf! Een goed begin is het halve werk en dit geldt zeker voor de groei en ontwikkeling van de pup. Als de pup is geisoleerd van de andere hondjes van het nestje, dan heeft deze geen sociaal component ontwikkeld en wordt het erg lastig om dit alsnog aan te leren.

Op de diverse pagina’s van de verschillende Labrador verenigingen, kunt u zien welke fokkers er bij u in de buurt zijn en welke nestjes er op welke tijdstippen verwacht worden. Bedenk bij de aanschaf of u niet net daarna op vakantie gaat en ook dat de hond wel 14 jaar oud kan worden!

Een nestje met labrador pups kan in aantal varieren, van 3-9 stuks. Het is dus niet uitgesloten dat u nog wat langer moet wachten met uw wens.

De erkende fokker moet ergens aangesloten zijn, zoals bij de Raad van Beheer.

De fokker moet melding maken van de dekking, de zwangerschap en uiteraard de bevalling. Na de geboorte van het nest komt er iemand kijken van de Raad van Beheer, ook om de puppies te chippen.

De Nederlandse Labrador Vereniging heeft koopcontracten beschikbaar, waarbij de verantwoordelijkheid van de fokker wordt benadrukt. Vraag ook naar de stamboom van de hond. Een fokker heeft een stamboom. Dit garandeert helaas geen gezondheid of gebrek aan erfelijke ziekten, maar wel de afkomst. Geen stamboom, geen aanschaf!

Bekijk de pup op grootte, of het beestje niet reeds te dik is, of er wondjes zijn en de vacht helemaal intact. Indien dit niet het geval is, ook niet overgaan tot aanschaf.

De pup aanschaf bij de erkende fokker kan veel narigheid en teleurstelling voorkomen. Zeker indien de hond bestemd is voor de kinderen, is het van groot belang dat u in een keer een goede keus doet.

Laat u vooraf goed informeren over de erkende fokker. Laat u ook door de fokker goed voorlichten. Alvast veel plezier gewenst met de kleine labrador pup!