Labrador kopen met stamboom.

Labrador kopen met stamboom.

Een Labrador puppy, wie zou er niet voor willen gaan? Een schattig hondje met een mooie vacht, ondernemend, slim en vooral sociaal. De Labrador is een krachtige sterke hond, die voor veel doeleinden wordt gebruikt. Van geleidehond tot gezinshond, van speurhond tot hulphond.

Als u een rasechte Labrador wilt hebben, of het zelfs maar overweegt, laat u dan geen kat in de zak verkopen, integendeel. Wellicht bent u zelf fokker voor de Labrador met stamboom of heeft u geen idee waar het over gaat als het gaat om de de stamboom van de Labrador. Indien u overweegt om fokker of eigenaar te volgen, is kennis van de stamboom van groot belang. Daarom deze uitleg.

De Labrador is geworteld in Newfoundland. Voor de ruige kust heeft de hond, die daar St. John’s wordt genoemd, zich kunnen ontwikkelen tot een fysiek en mentaal sterke hond. De kracht, de reukzin, de gehoorzaamheid van de hond zijn de belangrijkste kenmerken. Hierdoor hebben veel mensen belangstelling voor een pup van dit populaire ras.

Hoewel de Labrador niet bepaald een waakhond is, is deze volkomen betrouwbaar en veilig, zeker met kinderen. Maar als u een echte rashond wilt, ga dan naar de juiste fokker met de juiste stamboom, zo bent u ook veilig en verzekerd.

Een Labrador pup zonder stamboom is hoe dan niet rasecht.

Ook voor hen die een Labrador wil tonen op de daarvoor bestemde hondenshow zal dan niet worden toegelaten. Om zekerheid te hebben is een stamboom onontbeerlijk.

Fokken kan niet zomaar, hiervoor zijn officiele richtlijnen. De gezondheid van de ouders en voorouders moet bekend zijn, zodat er minder kans is op erfelijke aandoeningen.

Het gaat in zijn werk als volgt; voor de dekking een feit is, tekenen de eigenaar of eigenaren van de mannetjes of vrouwtjes Labrador het contract al. Als de puppies geboren zijn, doet de fokker ook aangifte bij de Raad van Beheer. Een slimme fokker is lid van een vereniging van fokkers/Labradors, zoals de Nederlandse Labrador vereniging, hoeft deze er niet voor te betalen. Na de aangifte komt er een nestcontroleur van de raad op ‘kraambezoek’, controleert de omstandigheden en niet te vergeten de administratie. De hondjes worden dan gelijk gechipt. Elke pup met stamboom ontvangt een eigen DNA-certificaat, zodat vast staat van welke afkomst deze is. Deze kosten in principe rond de €30,- en zijn voor de fokker.

Toch moet vermeld worden dat een stamboom geen garantie is.

U weet dan wel wie de voorouders zijn, maar het garandeerd niet dat de pup volkomen gezond is. Daarom is het belangrijk dat u de fokker daarnaar vraagt. Moch u toch twijfelen over de stamboom, de gezondheid en de fokker, dan is het aan te bevelen om het niet te doen. Wilt u zeker weten dat het een echte Labrador fokker is? De echte fokkers hebben nooit een nestje van puppies zonder stamboom, dus als u kunt kiezen tussen met of zonder, is het geen fris zaakje.

Zo weet u wel waar u aan toe bent. Maar het is altijd aan te bevelen om de koop van een Labrador pup via de verenigingen, dan heeft u meer zekerheid.