Top NIEUWS

Labrador mee op reis

Labrador mee op reis

Met de hond naar het bos of een plas, waar deze lekker kan lopen en/of zwemmen, mee naar de stad, naar de dierenarts of op vakantie. Voor alle tripjes met de labrador die niet op loopafstand zijn, heeft de eigenaar een auto, trein, bus of zelfs vliegtuig nodig. Daarom is het goed om alle mogelijkheden eens goed na te gaan en te ontdekken waar uw labrador mee naartoe kan.

Gaat u met de hond met de auto en u bent minimaal met z’n tweeen, dan kan de hond op het voetgedeelte van de passagiersplaats voorin zitten, ingeklemd tussen de knieeen van de passagier. Zo zit de hond veilig en vertrouwd en zal deze ook geen last krijgen van reiskwaaltjes.

In de bus, metro, tram of trein wordt de hond toegelaten en is reizen een prima mogelijkheid, niet in de laatste plaats vanwege het voorbeeldige gedrag van de welopgevoede labrador. Niet voor niets kan de labrador ook als blindegeleidehond fungeren en het reizen is een belangrijk onderdeel van het takenpakket van deze hond.

Wilt u vaker met de hond weg, ook op vakantie en dus langere reizen, dan is een reisbench aan te bevelen. Koop deze met de juiste maat voor de hond en voor uw auto of busje. Er zijn ook opvouw- of inklapbare benches te koop, hetgeen het allemaal nog eenvoudiger wordt. Gaat u met camper of caravan, dan is een bench altijd aan te bevelen.

De hond kan mee op de veerboten, indien deze aan alle eisen voldoet.

Loslopen is vrijwel op elke boot verboden, op sommige boten moeten de honden allemaal gemuilkorfd zijn. Gaat u inderdaad op reis over de zee, dan moet u zich met de hond ook minstens een uur eerder melden bij de kade, zodat alles gecontroleerd kan worden.

De labrador kan zelfs mee met het vliegtuig. Indien deze een goede kunststof reiskooi heeft, met voldoende ventilatie en niet te vergeten, voldoende ruimte, dan kunt u de hond met een gerust hart mee laten vliegen. Uiteraard is de toegang voor de labrador niet in alle landen vanzelfsprekend, laat u vooraf goed informeren.

Waar u ook naartoe gaat, wat u ook doet, de hond mag niet alleen worden achtergelaten in de auto (levensgevaarlijk) en kan ook niet lang alleen worden gelaten. De labrador kan echter wel vrijwel overal mee naartoe, ook naar de stad, zeker uit wandelen etc. Juist omdat de labrador niet alleen gehoorzaam is maar ook zelden blaft en ook bij de juiste training niet lukraak overal naartoe rent.

Zelfs voor de aanschaf moet u al overwegen waar, hoe en wanneer u de hond mee wilt nemen. De labrador is sowieso geen hond om vaak en lang achter te laten.

Met de juiste middelen en de voorbereiding kan de labrador gezellig mee op reis, zo kunnen hond en eigenaar samen genieten.