Top NIEUWS

Labrador op vakantie

Labrador op vakantie

De Labrador is een gezellige, sociale en gehoorzame hond, niet voor niets kiezen veel gezinnen voor de labrador als huisdier. Het vriendelijke karakter van de labrador dat werkelijk geen spoor van agressie vertoont, is uitstekend om te combineren met kinderen. De hond is dol op de kids en dit geldt omgekeerd voor de kinderen ook.

Vandaar dat de labrador in principe zonder problemen gezellig mee kan op vakantie. De labrador is sterk gehecht aan zijn baas of de gezinsleden en zal er tevens van genieten om in een andere omgeving te zijn, die te verkennen is. De labrador gaat graag mee wandelen en zwemt ook graag in meertjes of beekjes. Bovendien is het gedrag van de labrador zodanig dat andere gasten in een bungalowpark, camping, strand of andere plekken geen overlast zal bezorgen, integendeel.

Dat de hond mee kan is dus een gegeven. Desondanks, waar de vakantiebestemming is, spreekt ook nog een belangrijk woordje mee.

Om te beginnen in eigen land. Op veel campings en bungalowparken zijn honden toegestaan, echter niet in alle huisjes of op alle plaatsen. Dit is belangrijk om van tevoren, bij het boeken, al aan te geven.

Gaat u verder Europa in, Duitsland, Luxemburg, Belgie of Frankrijk, dan is de hond over het algemeen ook toegelaten, maar nogmaals, win vooraf de juiste informatie. Indien de hond is ingeent en u hiervan een bewijs bezit, zoals het paspoort, komt het helemaal in orde. Voor landen die verder weg liggen, overzees of buiten Europa, zijn vaak nog extra inentingen noodzakelijk.

De labrador kan met de juiste bench, op maat voor de auto of bus en voor de hond zelf, prima vervoerd worden. Zo heeft u gelijk een goede slaap- en rustplek voor de labrador als u op vakantie bent.

Ook is het mogelijk om de labrador met het vliegtuig, de trein of de boot mee te nemen. Uiteraard gelden hier ook weer regels voor. In het vliegtuig, behalve de inentingen, de chip etc. moet u ook voor een kunststof transportkooi zorgen, die met een deurtje zijn af te sluiten en voldoende ventilatie geven. Bovendien moet de hoogte net zo hoog zijn als de stahoogte van de labrador, de kop is uiteraard het hoogste punt.

Dezelfde regels voor de inentingen, paspoort en chip gelden voor het reizen met de boot. Een andere regel is dat de hond altijd aan de riem moet blijven en niet los mag lopen.

Gaat u tijdens de vakantie varen met een kleine boot, een kano of roeiboot? De labrador kan prima mee, zodat deze ook nog kan zwemmen.

In de trein is de hond niemand tot last, ook zichzelf niet als er voldoende ruimte en ventilatie is.

Alvast een fijne vakantie gewenst, voor u en de labrador!