Top NIEUWS

Labrador prijs

Labrador prijs

Wie een Labrador (pup) wil aanschaffen, denkt aan velerlei zaken en dit geldt zeker voor de prijs. Een labrador pup van de echte fokker, voorzien van chip en stamboom, zodat na te gaan is wie de voorouders van deze pup waren. De labrador komt uit een sterk geslacht, van vissers- en jachthonden. Vanwege het doorfokken dan deze rashond ook van rampzalige kwalen voorzien zijn. Informatie vooraf is altijd van groot belang.

Gaat u voor de echte officiele fokker, dan betaalt u tussen de €900,- en €1100,-. Het kan echter nog meer. De pups, geelblond, van de echte fokker met het keurmerk van de Nederlandse Labrador vereniging, hiervoor betaalt men €1250,-. Voor dit geld zijn ze wel al gevaccineerd en bovendien ontwormd. Er zijn ook bruine labrador pups te koop voor €500,-. Het is echter wel twijfelachtig of deze kleur wel officieel is.

Indien u een pup voor een lagere prijs koopt, bijvoorbeeld ongeveer €400,-, dan is het vast en zeker geen echte rashond. Als de pup bovendien niet is ingeent of niet voldoende, dan moet u uiteraard alsnog het gehele inentingsschema doorlopen. Ook zijn niet alle kleuren officieel erkend. Dus gaat u naar een tentoonstelling voor labradors, dan bestaat de kans dat deze niet wordt toegelaten.

Vergeet zeker niet de andere kosten!

De mand, bench (zeker nodig voor puppies), de riem(en) voor het uitlaten, de speeltjes en het voer, het is alles bij elkaar een grote kostenpost. Bovendien moet de labrador als pup altijd nog meer inentingen krijgen en bovendien weleens voor andere zaken naar de dierenarts. Een hondentraining (leuk voor de labrador en de baas), is evenens niet gratis. Dus voor u tot aanschaf overgaat, tel alles bij elkaar op, ontdek de maandelijkse lasten en ga pas voor de aanschaf als u in alle opzichten verzekerd bent van de juiste hond en het voldoen aan de prijs in totaal.

Een alternatief is een labrador die om welke reden dan ook moet worden overgeplaatst. De hond moet weliswaar wennen aan een nieuwe baas, maar is minder duur, ook in het onderhoud.  Het is aan de voormalige baas hoeveel dit komt, als het voor beide partijen maar reeel is.

Hoe dan ook, schaf nooit een pup aan zonder koopcontract! Er zijn diverse mogelijkheden voor zo’n contract op internet, zoals die van de Nederlandse Labrador vereniging. Zo blijft de fokker verantwoordelijk voor eventuele zaken die achteraf pas ontdekt worden. Niemand wil een kat in de zak kopen!

De prijs van de labrador, met alles erop en eraan, komt op minimaal €1000,-, maar vaker nog op €1500,- of nog meer. Bezint eer ge begint!