Top NIEUWS

Labrador show

Labrador show

De Labrador is niet alleen een lieve, gehoorzame en slimme hond, deze is ook erg mooi. In de officieel erkende kleuren, zwart, variabel blond en variabel bruin (allemaal van licht tot donker), komt deze tot z’n recht. Hoewel grijs (zilver) niet erkend is, kan de (oudere) labrador er toch heel mooi in uitkomen.

Het is absoluut aan te bevelen voor de fokker of een (toekomstige) eigenaar zo’n show met eigen ogen te bekijken. Wie in het bezit is van een mooie en vitale labrador is zeer welkom om mee te doen. Belangrijk is het om bij aanmelding aan de volgende zaken te denken: het dierenpaspoort van de hond, uiteraard de deelnemerskaart en de artikelen die de hond nodig heeft om mooi en gelukkig te blijven, zoals de etensbak, een borstel/kam, speeltjes, snoepjes als beloning en de benodigdheden bij een grote boodschap van de hond. Een deken of kleed om op te liggen kan ook heel handig zijn.

De hond moet allereerst getoondworden aan de keuringsmeester, vanaf de zijkant. Daarom moet de hond uiteraard tonen dat deze keurig stil kan staan. De reuen gaan altijd voor, de teven volgen daarna. De hond wordt op allerlei zaken gekeurd, zoals het gebit, de bouw en de vacht. Er komt meer aan de orde als het gaat om het winnen van de beste prijs voor de reu of teef. De hond moet ook draven. De beste labradors worden geselecteerd, gaan door naar de halve en de hele finale.

Daarom, de juiste verzorging, opvoeding en het eten van de labrador maakt dat deze een goede kans maakt op het kampioenschap.

Waar u terecht kunt met uw hond, dit leest u op internet. De labrador kring bijvoorbeeld organiseert een jaarlijks kampieonsclubschap. Een mooi en interessant evenement.

Deelnemen met de labrador pup is eveneens mogelijk.Deze kan namelijk een stempel krijgen voor veel of weinig belovend. Uiteraard is deze nog niet in de race voor beste reu of teef maar krijgen wel adviezen.

Zo’n show of kampioenschap haalt het beste uit de hond en de baas. Elke hond of pup krijgt een beoordeling waar zowel de labrador als de eigenaar hun voordeel mee kunnen doen.

Trots op uw labrador (pup) en wilt u graag de kracht van uw eigen huisdier tonen? Schrijf uw hond dan vlug in voor zo’n evenement en ontdek wat er in alle opzichten te zien en te leren is.