Top NIEUWS

labrador tentoonstelling

labrador tentoonstelling

Een tentoonstelling voor Labradors is zowel voor de hond als voor de eigenaar een avontuur. Een tentoonstelling kan als doel hebben om de hond te keuren en deze een beoordeling te geven, maar het kan ook dienen als bemiddeling tussen (toekomstige) eigenaren.

Dit gaat dan niet alleen om labradors, maar om diverse rassen. Maar indien u op zoek bent naar een hond, zoals de labrador, is het van harte aan te bevelen om zo’n tentoonstelling te bezoeken. Indien een labrador moet worden overgeplaatst, is een tentoonstelling warm aan te bevelen. De eigenaar of eventueel fokker die de labrador moet afstaan kan ontdekken wie en hoe de nieuwe baas voor de hond wordt en de (toekomstige) belangstellende weet na de tentoonstelling alles over de labrador, het karakter en de omstandigheden waarin de labrador is opgegroeid.

Wat degene nodig heeft die voor de labrador een ander thuis moet zoeken is het paspoort van de hond, waarin de inentingen zijn vermeld, de stamboom en eventuele bewijzen van de trainingen die de hond heeft gevolgd.

De huidige eigenaar is verplicht om het karakter van de hond te omschrijven en de verdere bijzonderheden.

Ook indien de hond belast is met (erfelijke) kwalen, moet de eigenaar dit vermelden. De eigenaar moet omgekeerd zorgvuldig nagaan of de belangstellende ook voldoende tijd en ruimte heeft voor de hond. De labrador heeft veel beweging nodig en daarom is het goed om vaak uit wandelen te gaan. Bovendien brengt de hond de nodige kosten met zich mee en moet de

De leeftijd van de hond is mede bepalend. De labrador kan zo 12 jaar worden en zelfs wel 14 als alles goed gaat. Juist voor hen met opgroeiende kinderen of alleenstaanden die al iets ouder zijn, is het beter om voor een labrador te kiezen die al enige jaren oud is. Want als de kinderen tieners worden en volwassen, dan kunnen ze minder belangstelling tonen voor de labrador. En niet iedereen is in de leeftijd van 70 of 80 nog in staat om de de labrador te wandelen.

Voor de geinteresseerde is het van uitermate groot belang om te informeren naar de omstandigheden waarin de labrador is opgegroeid. ‘Is de hond aan kinderen gewend?’ ‘Is deze nooit geisoleerd geweest?’ Deze vragen moeten altijd gesteld worden.

Zijn er plekken in de vacht?

Toont de hond onverklaarbare angst? Dan moet de belangstellende absoluut niet tot koop overgaan. Een tentoonstelling heeft onnoemelijk veel voordelen bij de overplaatsing van de labrador ten opzichte van het internet. Zien is tenslotte weten en ook de beoordeling van de deskundigen is van groot belang. Daarom, moet u afstand doen van uw labrador of heeft u er belangstelling voor? De tentoonstelling is een uitgelezen plaats hiervoor.